Adjust AI Doesn't Load Presets and Sometimes Crashes as a Plugin

Below are some Possible Reasons your Adjust AI may be crashing. If the reason does not apply to you please skip it and go to the next possible reason.

 

1. Special Characters in your UserName

If your Adjust AI is crashing at 1% it may be because there are special characters in your filename. 

We have not yet updated all of our third party libraries to support international character sets. 

You have two options to get your Adjust AI back up and running. 

1. Rename your user account to have no special characters in it. 

How to Rename Microsoft or Local Account in Windows 10

2 Ways to Rename Administrator Account in Windows 8/8.1 

Change Your User Name On Windows 7 [How-To]

2. Create a new user with no special characters in the username and run Gigapixel only from that username

This is kind of a pain because you are going to have a new account that you will use just to run Adjust AI for until we get out a fix for this, so you are probably better off going with option 1.  But just in case you prefer this method, here are links to the instructions for how to do that. 

Create a local user or administrator account in Windows 10

Create a user account in Windows 8.1 and Windows 7

 

2. You are running Windows Pro

If you are running Windows Pro, please copy this folder:

C:\Users\YOUR_USERNAME\Roaming\Topaz Labs\Topaz Adjust AI

and make a matching folder at:

C:\Users\YOUR_USERNAME\AppData\Local\Topaz Labs\Topaz Adjust AI

 

Look for your actual username instead of YOUR_USERNAME in the folder path. 

Your program assets in your Topaz Adjust AI folder have been installed to Roaming and they need to be in Local for your program to find them. 

 

CopyToLocal.png

 

Run Adjust AI again to confirm or deny if the problem has gone away.

Was this article helpful?
0 out of 2 found this helpful
Have more questions? Submit a request
Check out our forums for more information!